Gratis vaccineren van hulpvragende gezinnen

Recent Nieuws

Pastadag
25 Mar, 2024
Schoolbezoek
12 Mar, 2024
Jaarlijkse eetdag
3 Mar, 2024
Speelgoedinzameling
20 Jan, 2024
Het mobiele vaccinatieteam was actief om te sensibiliseren en te vaccineren.

Gratis vaccineren van hulpvragende gezinnen

Bij de voedselbedeling van Sint Vincentius Leopoldsburg op donderdag 23 november 2023 was het mobiel vaccinatieteam actief. De doelstellig van dit mobiel vaccinatieteam betreft groepen mensen die niet of onvoldoende gevaccineerd (griepspuit, tetanus, mazelen, hepatitis B, enz.) zijn te sensibiliseren en te vaccineren.

Het mobiel vaccinatieteam is actief in opdracht van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. Dit team bestaat uit medewerkers van het PIH (Provinciaal Instituut voor Hygiëne) Antwerpen. Deze organisatie komt ter plaatse vaccineren. Hier zijn geen kosten aan verbonden, het vaccineren en de basisvaccins zijn gratis en gebeurt op vrijwillige basis. Er dient ook geen verplaatsingsvergoeding betaald te worden.

Na de vaccinatie voegen zij de gegeven vaccins toe in Vaccinnet zodat elke arts deze informatie kan raadplegen. De verpleegsters van dit team trachten ook de mensen welke in eerste instantie weigerachtig zijn toch te motiveren door de voordelen van vaccinatie te vertellen. Deze informatie haalde een aantal mensen over te streep zelfs enkele welke de Nederlandse taal niet machtig zijn.

Gelet op het aantal mensen welke gebruik maakten van de mogelijkheid om zich gratis te laten vaccineren, was dit zeker een nuttige en succesvolle dienstverlening.