Speelgoedverdeling

Recent Nieuws

Pastadag
25 Mar, 2024
Schoolbezoek
12 Mar, 2024
Jaarlijkse eetdag
3 Mar, 2024
Speelgoedinzameling
20 Jan, 2024
Gedurende het jaar zamelen we speelgoed in om gezinnen met de sinterklaasperiode te ondersteunen.

Speelgoedverdeling

Gedurende het hele jaar zamelt Sint Vincentius Leopoldsburg speelgoed en kinderfietsen. Ieder stuk speelgoed, puzzel, gezelschapsspel en wordt door een vrijwilliger gecontroleerd of het proper, volledig en niet stuk is. Ook de fietsjes worden door onze vrijwilligers -fietsenmakers nagezien en in orde gesteld.

Een reeks kinderfietsen, steps en andere speelvoertuigen staan uitgesteld in een gang.
Verschillende kinderboeken liggen opgestapeld en uitgestald op een tafel.

Voor veel gezinnen is de sinterklaasperiode een financieel moeilijke periode. Ze willen hun kinderen op 6 december ook een mooi sinterklaasgeschenk geven maar hebben niet altijd voldoende financiële middelen. Daarom een jaarlijkse speelgoedverdeling.

Het ingezamelde speelgoed en de fietsjes wordt vervolgens in de sinterklaasperiode verdeeld aan de hulpvragende gezinnen van Leopoldsburg. Dit speelgoed wordt ten toon gesteld en de ouders kunnen een keuze maken wat zij hun kinderen graag willen schenken.

Op donderdag 16.11.2023 heeft deze speelgoedverdeling plaats gevonden. Ook de gemeentelijke sociale dienst, Kind en Taal, straathoekwerker en Ons Centrum hebben gezinnen naar deze speelgoedverdeling kunnen doorverwijzen.